| Sajtos tönkölykifli receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 60 dkg tönköly fehérliszt 6 dkg langyos vaj + 2 ek a kenéshez 1, 5 dl víz + 1, 5 dl tej keveréke 2 ek méz 1 tk só 3 ek tejföl 3 ek búzacsíra 3 dkg élesztő 8 dkg reszelt sajt Elkészítés: A tejet és a vizet elkeverjük a mézzel, megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk rajta. Ezt követően a sajt kivételével minden hozzávalót dagasztógépben összegyúrunk, 1 órát kelesztjük langyos helyen. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkán kettéválasztjuk, 2 kör alakú lappá nyújtjuk. Mindkettőt felvágjuk 4 cikkre, és kiflivé sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A kifliket megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, és további fél órát újra kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverésen. A kifliket 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |