| Pupusas házi töltelékkel receptTésztafélék Hozzávalók: Tészta 30 dkg liszt 1 tk sütőpor 1 tk só 1 dl napraforgó olaj 1.2 dl víz Töltelék 5 ek tejföl 3 gerezd fokhagyma 1 közepes db paprika 1 kis db fehér hagyma (póréhagyma vagy zöldhagyma) 8 dkg gépsonka 4 dkg füstölt szalonna Elkészítés: A tésztát a belevalókkal összemérjük és meggyúrjuk. Kis cipót formázunk belőle. Addig pihen, amíg a tölteléket elkészítjük. Tésztát kinyújtjuk vékonyra, majd kiszaggatunk 10 cm-es átmérője, kör alakú darabokat. A felébe egy evőkanálka tölteléket teszünk, ráhajtjuk a széleit, ujjunkkal összenyomkodjuk. A kerámia serpenyőt felforrósítjuk, a kis pupusasok-at beletesszük, mind a két oldalát egyenként 3-4 percet sütjük. Töltelék: A tejfölt, a fokhagymát összeaprítjuk, hagymát apróra vágjuk, paprikát szintén picurkára, sonkát, kolbászt, füstölt szalonnát szintén 3 x 3 mm-esre vágjuk. Az egészet alaposan kikeverjük. (Sót nem teszünk bele, mert a szalonna, kolbász sózott!) A receptet beküldte: bbyke Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |