| Szegények eledele receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 3-4 db zsömle vagy 4-5 szelet félbarna kenyér 2-3 dkg reszelt sajt (bármilyen) 1 tojás 1 dl tej 1 csomag petrezselyem 1 szál zellerzöldje só ízlés szerint bors zsemlemorzsa A sütéshez: olaj vagy zsír Elkészítés: A zsömléket vagy kenyérszeleteket a tejben beáztatjuk, majd a tojást, apróra vágott petrezselymet és zellerzöldet (ki is hagyható, reszelt sajtot (ez is elhagyható), sót és ízlés szerinti borsot jól összedolgozzuk, fasírt formájú darabokat készítünk. Zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban vagy zsírban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tanácsok: Főzelékek feltétjeként vagy akár magában is finom és laktató. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Keszkenő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |