| Burgonyás cukkínis lepény receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: * 1 fej vöröshagyma; * 2 gerezd fokhagyma; * 20 dkg burgonya; * 1 db cukkíni; * 2 db tojás; * 5 dkg trappista sajt; * 3 dkg parmezán; * 5 dkg darált mogyoró; * kevés olívaolaj; * 10 dkg liszt; * 1 dl tejszín; * fél csokor petrezselyem; * friss majoranna; * friss kakukkfű; * friss oregano; Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk, és a fokhagymákat felaprítjuk, majd kevés olívaolajon pirítani kezdjük. A cukkínit és a tisztított burgonyát nyersen lereszeljük, és a pirult hagymákhoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és friss majorannát, kakukkfű levelet illetve petrezselyem levelet aprítunk bele. Hozzáütünk két egész tojást, majd elkeverjük, és 10 deka liszttel egynemű masszává dolgozzuk. Ekkor belereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a főzőtejszínt és a darált mogyorót. A masszát vajazott, morzsázott tepsiben egyenletesen elosztjuk, tetejére 3 deka parmezánt reszelünk. Végül 190-200 fokra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: jolicska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |