Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás cukkínis lepény recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

* 1 fej vöröshagyma;
* 2 gerezd fokhagyma;
* 20 dkg burgonya;
* 1 db cukkíni;
* 2 db tojás;
* 5 dkg trappista sajt;
* 3 dkg parmezán;
* 5 dkg darált mogyoró;
* kevés olívaolaj;
* 10 dkg liszt;
* 1 dl tejszín;
* fél csokor petrezselyem;
* friss majoranna;
* friss kakukkfű;
* friss oregano;

Elkészítés:
A vöröshagymát finomra vágjuk, és a fokhagymákat felaprítjuk, majd kevés olívaolajon pirítani kezdjük. A cukkínit és a tisztított burgonyát nyersen lereszeljük, és a pirult hagymákhoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és friss majorannát, kakukkfű levelet illetve petrezselyem levelet aprítunk bele. Hozzáütünk két egész tojást, majd elkeverjük, és 10 deka liszttel egynemű masszává dolgozzuk. Ekkor belereszeljük a sajtot, és hozzáadjuk a főzőtejszínt és a darált mogyorót.

A masszát vajazott, morzsázott tepsiben egyenletesen elosztjuk, tetejére 3 deka parmezánt reszelünk. Végül 190-200 fokra előmelegített sütőben, 30-40 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: jolicska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás pogi » Zöldséges burgonyasaláta » Olasz cukkínisaláta » Burgonyás sütőtökleves
» Fetás-lilahagymás lepény » Gesztenyés almás lepény » Almás palacsintalepény » Burgonyasaláta gazdagon
» Almás lepényke » Virslis lepénykék » Újburgonyás egytál » Burgonyás gombóc lekvárral
» Cukros túrós lepény » Burgonyás sós pite » Burgonyás cukkinis ropogós » Barackos lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.