| Pörkölttel töltött kelt tészta tetején sült sajttal receptEgytálételek Hozzávalók: A tésztához (12 darabhoz): 45 dkg búzaliszt 2,8 dl víz 1 evőkanál méz 2 dkg élesztő (egy fél kocka élesztő) negyed teáskanál csipet só Töltelék: 4 evőkanál pörkölt 1 gerezd zúzott fokhagyma tetejére 5 dkg reszelt sajt (trappista) mozzarella 1-2 paradicsomszelet főtt kukorica olívabogyó gomba apróra vágott friss rozmaring vagy kakukkfű mustár, ketchup Elkészítés: A langyos vízben elkeverem a mézet és az élesztőt, azaz felfuttatom. A kimért hozzávalókat és a felfuttatott élesztőt a kenyérsütőgépbe öntöm és tésztává dagasztatom, majd kelni hagyom. (Nekem most annyi töltelékem volt, hogy csak 6 db calzone-t sütöttem, amihez a kelt tészta felét használtam fel, a másik feléből pedig 8 kiflit sütöttem.) Kenyérsütő nélkül a hozzávalókból tésztát kell gyúrni és legalább fél órát pihentetni. A pörkölthúst hidegen apróra vágtam és összekevertem a pörköltszafttal és a zúzott fokhagymával. A tésztát fél centi vastagra nyújtottam, majd hat részre vágtam. A tészta közepére tölteléket halmoztam, majd félbehajtottam a tésztát, a széleit összenyomkodtam, majd próbáltam 1 centi szélesen (csinosan) visszahajtogatni, visszasodorni, hogy töltött zsebeket kapjak. A félhold alakú tésztákat, picit meglapogattam, megszórtam reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöttem. Addigra a sajt is szépen megpirult és a tészta is átsült. A receptet beküldte: the edgeof glory Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |