Tutireceptek.hu fejléc

Tekercses tésztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 fej hagyma,
1 db fehérrépa és a levele (petrus),
1 db sárgarépa,
1 db egész zeller (szárral, levéllel),
1 db paprika,
1 db paradicsom.

A tésztához:

1 db tojás,
annyi liszt, amennyit a tojás felvesz,
pirospaprika,
só,
bors,
olaj.

Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el a következőképpen: Meggyúrjuk a tésztát és vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük olajjal, megsózzuk, megpaprikázzuk és beborsozzuk (nem kell spórolni a füszerekkel, mert ez adja az ízét).
1-1,5 cm csíkokban hosszában, vagy vízszintesen felszabdaljuk.
A csíkokat jó szorosan, FERDÉN feltekerjük, azaz behajtjuk a csík szélét, majd úgy hajtjuk tovább, hogy az előző "hajtást" csak félig fedje.
Az így kapott tekercset szintén ferdén darabokra vágjuk (kb. úgy mint a zöldbabot).
A szokásos módon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd a feldarabolt zöldségeket és a zöld leveleket is.
Belerakjuk a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk piros paprikával, felengedjük vízzel. Forrás után beletesszük a tésztát, készrefőzzük.
A végén a zöldpaprikát és a paradicsomot kivesszük, egy teaszűrőn a levesbe paszírozzuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tekercsestészta leves » Kínai Tésztaleves » Tésztaleves » Tojástekercses szendvics
» Spárga leves » Nemtudommitfőzzek leves » Aszaltszilva-krémleves » Árpagyöngy leves
» Bugaci húsgombóc leves » Bojtárleves » Sonkalé leves » Zöldborsóleves
» Sárgadinnye krémleves I. » Tejfölös zöldbab leves » Hortobágyi betyárleves » Májgaluskaleves gyorsan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.