| Töltött zsömle receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db zsömle, 2 dl tej, 10 dkg cukor, 2 db tojás, 10 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 3 dkg mazsola, 3 dkg vaj, 2 cs. vaníliás cukor Elkészítés: A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd lehűtjük. A zsömlék felső részét levágjuk, az alsó (nagyobbik rész) belsejét kiskanállal kiemeljük. Kevés tejjel meglocsoljuk. A túrót a zsömlebéllel együtt szitán (v. villával) áttörjük; a tejföllel, a tojással és a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a mazsolát, majd vaníliás cukorral ízesítjük. A zsömlék alját és a tetejét is meglocsoljuk tejjel. Megtöltjük a túrótöltelékkel, ráhelyezzük a kalapját, és sütőben ropogósra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Tanácsok: Készíthetjük a tölteléket kapros ízesítéssel is. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |