| Gombás töltött tök receptEgytálételek Hozzávalók: 2 db kicsi spárgatök 30 dkg gomba 3 főtt tojás 1 nyers tojás 1 tojás sárgája 3 dl tejföl 1 fej vöröshagyma 1 paradicsom 1 paprika 3 evőkanál olaj 2 evőkanál zabpehely só őrölt bors őrölt fűszerpaprika néhány csepp ecet Elkészítés: A meghámozott tököket hosszában kettévágjuk, magházat kiszedjük, enyhén ecetes, sós vízben öt percig forraljuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és egy evőkanál olajjal kikent tepsibe fektetjük. A megtisztított, apróra vagdalt hagymát két evőkanál olajban üvegesre pároljuk, meghintjük késhegynyi pirospaprikával és hozzáadjuk a kicsumázott, karikákra szeletelt paprikát meg a paradicsomot. Megsózzuk, felengedjük két deci vízzel, majd lefedve addig pároljuk, míg a hagyma szétfő Végül fedő nélkül zsírjára sütjük, és megpároljuk benne a megtisztított, vékony szeletekre vágott gombát. Egy csipet sóval, borssal fűszerezzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást meg a kockákra vágott kemény tojást. A masszával megtöltjük a fél tököket, meglocsoljuk a tojás sárgájával simára kevert maradék tejföllel, és forró sütőben kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |