| Tonhal sajttal és gombával receptHalas ételek Hozzávalók: 50 dkg tonhal, bors, liszt, vaj, vöröshagyma, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 2 dkg paradicsompüré, 12 dkg reszelt sajt, só. Elkészítés: A tonhalszeleteket megsózzuk, enyhén megborsozzuk, majd lisztbe mártva mindkét oldalát elősütjük. Tűzálló tálat kivajazunk, benne a tonhalszeleteket egymás mellé fektetjük. Vajat hevítünk, beletesszük a finomra megvágott vöröshagymát, amikor a hagyma üvegesre pirult, hozzáadjuk a szeletelt gombát és megpirítjuk. Sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, majd kevés paradicsompürét hozzátéve kevés ideig tovább pirítjuk. Az így elkészített ragut a halszeletekre halmozzuk, meghintjük reszelt sajttal és olvasztott vajjal meglocsoljuk. Sütőben pirosra sütjük. Rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |