Tutireceptek.hu fejléc

Hájas tészta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
0.5 g liszt,
0.5 g háj,
1 ek. cukor,
2 tojássárgája,
ecet,
só,
(esetleg kevés, savó, vagy tejföl),
lekvár

Elkészítés:
A hájat megkaparjuk vagy ledaráljuk. A lisztből, tojásból kevés ecetes víz, (esetleg savó vagy tejföl) hozzáadásával tésztát készítünk, kinyújtjuk. A hájat kevés liszttel elkeverjük, rátesszük a kinyújtott tésztára, majd a tésztával együtt összehajtogatjuk. Fél órai pihentetés után kinyújtjuk, ezt háromszor megismételjük, sima és dupla hajtásokkal. Végül vékonyra kinyújtjuk, négyszögletes darabokra vágjuk. Ha lekvár nélkül akarjuk, kisebb négyszögeket vagy alakokat vágunk, ha lekvárral kívánjuk készíteni, akkor nagyobbakat (8 x 8 cm). Megkenjük szilva-, meggy- vagy málnalekvárral és háromszögletűre hajtjuk. Kizsírozott tepsiben, jó meleg sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tesztas brokkoli felfujt » Mákos rakott tészta » Egyszerű pizzatészta » Sörtésztás pulykafalatkák
» Almás-mákos rakott tészta » Töltött olasz tésztahajók » Hamis sonkás rakott tészta » Tésztasaláta csirkemellel
» Kelt pizzatészta » Virsli leveles tésztában » Paradicsomos tészta » Zöldpaprika sörtésztában
» Kínai pirított tészta » Pizzatészta » Tarka csirkés tészta » Répás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.