| Póréhagyma kapros-paprikás mártásban receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg póréhagyma fehér része, 1 csokor friss kapor, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál ecet, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál paprikakrém, só (ízlés szerint). Elkészítés: A megtisztított, és tíz centis darabokra vágott póréhagymát annyi forrásban lévõ, enyhén sós vízbe rakjuk, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított öt percig fõzzük. Ezután leszûrjük és hagyjuk kihûlni. A mártáshoz az olajat összekeverjük az ecettel, a törött borssal, a paprikakrémmel, sóval és a nagyon finomra aprított zöld kaporral. A tálon szépen elrendezett póréhagymára rálocsoljuk a mártást és lefedve lehûtjük. Lehet úgy is tálalni, hogy a hagymát három centis karikákra vágjuk és egy salátástálban a mártással jól összekeverjük. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |