| Rizzsel töltött póréhagyma receptKöretek Hozzávalók: 10dkg rizs 1 zöldségleveskocka 4 nagyobb póréhagyma fehér része 10 evőkanál olívaolaj 20dkg darabolt paradicsom(konzerv) 8 bazsalikomlevél 1 mokkáskanál balzsamecet őrölt bors só Elkészítés: A leveskockát forrásban lévő vízben feloldjuk, és puhára főzzük benne rizst, majd félretesszük. A pórék külső héját lahántjuk, a hagymákat 3 részre daraboljuk. A belső rétegeiket kiemeljük, finomra vágjuk, majd 4 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig pároljuk. A pórédarabkákat gőz fölött 3 percig puhítjuk. A darabolt paradicsomba belekeverjük a finomra vágott bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, megsózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A megpuhult póréhagymákba beletöltjük a rizst és egy sütőtálon szépen elhelyezzük. Meglocsoljuk a paradicsomszósszal és 5 percre forró sütőbe tesszük. Tanácsok: Meleg előételként is kínálhatjuk, de sült hal mellé is kitűnő köret. Elkészítési idő: 60 perc Kalóriatartalom: 397 kcal A receptet beküldte: Annamaris Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |