| Csirkemell citrommártásban receptHúsételek Hozzávalók: 75 dkg filézett csirkrmell 2 citrom 5 szál újhagyma 2 evőkanál olaj 2,5 dl tyúkhúsleves (1/2 leveskockából) 1 evőkanál étkezési keményítő ízlés szerint só, őröltbors, Cayenne-bors Elkészítés: A húst hidegvízzel lemossuk, leitatjuk és falatnyi kockákra vágjuk. Sóval, borssal és Cayenne-borssal ízesítjük és tálcára tesszük. 1 citromot forró vízzel megmosunk, szárazra töröljük és a héját finoman lereszeljük. A húskockákat a lereszelt citromhéj felével megszórjuk és 15 percre a hűtőszekrénybe tesszük. A citrom levét kifacsarjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A húst serpenyőben, olajon, erős lángon jól megsütjük. Az újhagymát hozzáadva még pár percig a tűzön hagyjuk. A citromlevet a tyúkhúslevessel és a keményítővel simára keverjük. A serpenyőbe öntjük és még 10 percig kislángon pároljuk. A mártást sóval, borssal és cayenne-borssal ízesítjük. A maradék citromot cikkekre vágjuk. A tálat rizzsel alapozzuk, és a ragut ráöntve, a maradék citromhéjjal és a citromcikkekkel díszítve azonnal tálaljuk. Tanácsok: Barna rizst kínáljunk hozzá. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 330 kcal Szénhidráttartalom: 15 gramm Zsírtartalom: 10 gramm A receptet beküldte: 50csillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |