| Polenta fontinával receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg kukoricadara, 7.5 dl víz, 15 dkg fontina (olasz ,félkemény sajt), 10 dkg vaj, só. Elkészítés: Forrald fel a vizet a sóval és egy csipetnyi kukoricadarával. Öntsd a forró vízbe lassan, folyamatosan kevergetve a kukoricadarát. Kevergesd erősen, csökkentsd a hőt és főzd 45 percig a polentát állandóan kevergetve. Amikor az edény alján keletkezett réteg leválik, keverd hozzá az apróra vágott sajtot és a vaj felét. Borítsd tányérra és simítsa le nedves késsel. Pirítsd barnára a maradék vajat és öntsd a polentára. Tanácsok: Vörösbor illik hozzá. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |