Tutireceptek.hu fejléc

Polenta fontinával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara,
7.5 dl víz,
15 dkg fontina (olasz ,félkemény sajt),
10 dkg vaj,
só.

Elkészítés:
Forrald fel a vizet a sóval és egy csipetnyi kukoricadarával.
Öntsd a forró vízbe lassan, folyamatosan kevergetve a kukoricadarát.
Kevergesd erősen, csökkentsd a hőt és főzd 45 percig a polentát állandóan kevergetve.
Amikor az edény alján keletkezett réteg leválik, keverd hozzá az apróra vágott sajtot és a vaj felét.
Borítsd tányérra és simítsa le nedves késsel.
Pirítsd barnára a maradék vajat és öntsd a polentára.

Tanácsok:
Vörösbor illik hozzá.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Polenta mazsolával » Zöldséges polenta » Polenta gorgonzolával » Mozzarellás polenta
» Rizses darált hús » Sztrapacska2 » Vadasmártás tésztával » Zöldbabos burgonya
» Quiche » Zöldséges rizses hús » Tepsis hotpot » Fantázia batyu
» Rácos burgonya » Brokkolis virsli » Ganca (sós étel) » Rántott hagyma


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.