Tutireceptek.hu fejléc

Ganca (sós étel) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
krumpli
liszt

olaj
hagyma
tejföl
túró

Elkészítés:
A krumplit megpucolom,kockákra vágom, és megfőzöm sós vízben. Ha megfőtt a levét egy tálba öntöm,akruplihoz egy kis lisztet rakok, hogy sűrű krumplipürészerűt kapjak. Ha túl sűrű lesz akk a főttkrumpli levével hígítom.
Egy tepsit kiolajozok, beleszedem a krumplipürészerűséget, és kb. 250 fokon addig sütöm, hogy a teteje egy picit megpiruljon.
Ha kész, hagyom kicsit hűlni, hogy összeálljon.
A tetejére pirított hagymát, túrót, tejfölt teszek (ízlés szerint bármelik elhanyagolható, én pl. túró nélkül szeretem).

Tanácsok:
Az elején picit több krumplit hámozz meg mint amennyiből pürét csinálnál arra az X főre.

Nagyon finom, laktató:) Jó étvágyat!!! :)

(Bármi kérdés van, nyugodtan írj:)


A receptet beküldte: zsófyc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagyományos ganca » Kölesganca » Ganca » Burgonya ganca
» Gombás rakott csirkemell » Sajtos-gombás rakott hús » Chilis csirke » Svájci újburgonya
» Ananászos pulyka » Szalonnás hagymás krumpli » Rakott túrós galuska » Gyümölcsös tészta
» Budapest ragu » Csirkés-gombás kavarodás » Currys körök virslivel » Gombás szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.