| Ganca (sós étel) receptEgytálételek Hozzávalók: krumpli liszt só olaj hagyma tejföl túró Elkészítés: A krumplit megpucolom,kockákra vágom, és megfőzöm sós vízben. Ha megfőtt a levét egy tálba öntöm,akruplihoz egy kis lisztet rakok, hogy sűrű krumplipürészerűt kapjak. Ha túl sűrű lesz akk a főttkrumpli levével hígítom. Egy tepsit kiolajozok, beleszedem a krumplipürészerűséget, és kb. 250 fokon addig sütöm, hogy a teteje egy picit megpiruljon. Ha kész, hagyom kicsit hűlni, hogy összeálljon. A tetejére pirított hagymát, túrót, tejfölt teszek (ízlés szerint bármelik elhanyagolható, én pl. túró nélkül szeretem). Tanácsok: Az elején picit több krumplit hámozz meg mint amennyiből pürét csinálnál arra az X főre. Nagyon finom, laktató:) Jó étvágyat!!! :) (Bármi kérdés van, nyugodtan írj:) A receptet beküldte: zsófyc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |