| Zöldbabos burgonya receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg zöldbab 50 dkg tisztított burgonya 5 dkg császárhús 2 dl tejföl 1 evőkanál ételízesítő 1 csokor petrezselyemzöld Elkészítés: A babot 1.5 cm darabokra vágom. A burgonyát meghámozom, kockákra vágom. A császárhúst vékony szeletekre, a szeleteket csíkokra szabdalom. Zsírját kevergetés közben kisütöm, a pörcöt leszűröm. A tejfölbe belekeverem a kisült zsírt, az ételízesítőt és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sós vizet forralok, amelyben megfőzöm a zöldbabot, majd leszűröm, és tűzálló tálba szórom. Külön sós vízben megfőzöm a burgonyakockákat, ezt is leszűröm. és a zöldbabhoz teszem. Összeforgatom, belekeverem a pörcöt és a fűszeres tejföllel lelocsolom, majd az előmelegített, forró sütőben kissé összepirítom. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |