| Zöldséges rizses hús receptEgytálételek Hozzávalók: 40 deka sertéshús, 24 deka rizs, 8 deka zsír, 20 deka vegyes zöldség, 1 zöldpaprika, kis csomó zöldpetrezselyem, törött bors, só. Elkészítés: A húst apró kockákra vágjuk és feltesszük főni 1 liter vízben. Ha forr, leszedjük a habját és az apró kockákra vágott vegyes zöldséget, és a zöldpaprikát hozzátéve megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, szép lassan puhára főzzük. A megmosott és leszűrt rizst a 8 deka zsíron jól átforrósítjuk. Ha sárgulni kezd, hozzáadjuk a finomra vagdalt zöldpetrezselymet és belekeverjük a zöldséges húst a lével együtt. Lefedjük, sütőbe tesszük, 15-20 percig pároljuk, míg a rizs szépen megdagad. A hús leve nem lehet több a rizs kétszeresénél. Bármilyen salátát adhatunk hozzá. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |