Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges rizses hús recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 deka sertéshús,
24 deka rizs,
8 deka zsír,
20 deka vegyes zöldség,
1 zöldpaprika,
kis csomó zöldpetrezselyem,
törött bors, só.

Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk és feltesszük főni 1 liter vízben. Ha forr, leszedjük a habját és az apró kockákra vágott vegyes zöldséget, és a zöldpaprikát hozzátéve megsózzuk, megborsozzuk, majd lefedve, szép lassan puhára főzzük.
A megmosott és leszűrt rizst a 8 deka zsíron jól átforrósítjuk. Ha sárgulni kezd, hozzáadjuk a finomra vagdalt zöldpetrezselymet és belekeverjük a zöldséges húst a lével együtt.
Lefedjük, sütőbe tesszük, 15-20 percig pároljuk, míg a rizs szépen megdagad. A hús leve nem lehet több a rizs kétszeresénél.
Bármilyen salátát adhatunk hozzá.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Indiai zöldséges ragu » Zöldséges currys csirke » Zöldséges pulykacomb » Zöldséges, tormás hús
» Rizses gombaleves » Rizses málnaleves » Zöldséges lepény » Rizses csoki
» Zöldséges pita » Zöldséges-csirkés spagetti » Zöldséges Pulykarolád » Sült zöldséges penne
» Zöldséges rétes » Zöldséges lepény 2. » Zöldséges tészta wokban » Sajtos zöldséges tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.