| Mozzarellás polenta receptKöretek Hozzávalók: 25 dkg kukoricadara 30 dkg pizza mozzarella sajt 1 evőkanál vaj vagy margarin néhány szál friss kakukkfű 1 teáskanál só frissen őrölt bors kevés olaj Elkészítés: Egy liter vizet felforralunk és megsózzuk. Beleszórjuk a kukoricadarát és habverővel alaposan összekeverjük. A hőfokot takarékra állítjuk, és a polentát sűrűn kevergetve kb. 15-20 percig főzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat/margarint, és egy kevés olajjal lekent üveglapra vagy munkalapra terítjük. Kb. 3 cm vastagságú négyzeformára kinyújtjuk és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt egyenlő nagyságú négyzetekre vágjuk (kb. 7-8 cm) Mindegyik polentanégyzetre 2 szelet mozzarellát helyezünk, megborsozzuk, és 1-1 ágacska kakukkfüvet helyezünk rá. Előmelegített (200 fok) sütőben addig sütjük, amíg a sajt a tetején egy kicsit megpirul. Bármilyen szaftos-mártásos hús (pl. osso buco lásd receptek közt) remek körete. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |