| Zöldséges polenta receptZöldséges ételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg kukoricadara 4 dl tej 2 dl víz 1 gerezd fokhagyma só A feltéthez: fél póréhagyma fél padlizsán fél cukkini olívaolaj 1 darab paradicsom, kockára vágva 10 dkg reszelt parmezán só, bors, kakukkfű Elkészítés: Egy lábasban melegítsük fel a tejet, öntsük hozzá a vizet, forraljuk fel, majd apránként adjuk hozzá a kukoricadarát, a zúzott fokhagymát és 1 mokkáskanál sót. Folytonos kevergetés közben főzzük, míg össze nem sűrűsödik. Egy kisebb tepsit vajazzunk ki, és öntsük bele a forró darát. Hagyjuk kihűlni, közben majd szépen meg is szilárdul. A zöldséges feltéthez vágjuk apróra a zöldségeket, és egy kis olívaolajon pirítsuk át őket. Sózzuk, borsozzuk meg, tegyünk rá egy kis kakukkfüvet. A kihűlt polentából pogácsaszaggatóval vagy pohárral vágjunk ki kis korongokat, és halmozzuk rájuk a zöldséges ragut. Tanácsok: A tetejére szórjunk reszelt parmezánt. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Rzsók Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |