Tutireceptek.hu fejléc

Pityókás fügedzsem recept

Kategória:


Hozzávalók:
1.5 kg érett füge
1.4 kg kristálycukor
2.5 dl vörösbor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom leve
1 tasak zselé fix

Elkészítés:
5 evőkanál cukrot félreteszünk.A fügét nagyobb darabokra vágjuk , majd a cukorral borral és a fahéjjal összekeverjük.Lefedjük és 12 órára a hűtőbe tesszük.A zselé fixet az 5 kanál cukrot,összekeverjük,hozzáadjuk a citromlét,és az előkészített fügéhez adjuk.Fedővel lefedve 15 percig forraljuk.Forrón üvegekbe töltjük,lezárjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihülni.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pityókás őzragu » Pityókás ponty » Pityókás szilvás gombóc » Joghurthabos narancszselé
» Hamis ananász befőtt » Eperlekvár » Naspolyabefőtt » 5 perces lekvár
» Mandarindzsem » Az én hagyma-csatnim » Ribizke lekvár hidegen » Birsalmasajt
» Banánlekvár » Áfonya lekvár » Ribizli lekvár » Mézes almalekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.