Tutireceptek.hu fejléc

Eperlekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók kb. 5 db 2 dl-es üveghez:
1 kg eper
60 dkg cukor
2 evõkanál gyümölcspálinka

Elkészítés:
Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, alaposan lecsepegtetjük.Az epret lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Leöntjük az eperrõl a levet, az epret kevergetve sűrű péppé fõzzük. Vigyázva keverjük, hogy a szemek ne törjenek nagyon össze! Hozzáöntjük a pálinkát. A forró lekvárt az elõkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetõre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: Rekus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diabetikus eperlekvár » Hamis narancszselé » Szederlekvár » Cseresznye befőtt
» Az én hagyma-csatnim » Eper rebarbara lekvár » Almás rózsalekvár » Sárgabaracklekvár
» Gyömbéres sárgabarackdzsem » Sárgabarack lekvár » Szőlőbefőtt » Vegyes lekvár dinnyével
» Narancsos sárgarépa lekvár » Rumos szilva nyersen » Narancsos répalekvár » Szilvalekvár cukor nélkül


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.