| Eperlekvár receptHozzávalók: Hozzávalók kb. 5 db 2 dl-es üveghez: 1 kg eper 60 dkg cukor 2 evõkanál gyümölcspálinka Elkészítés: Az epret alaposan megmossuk, megtisztítjuk, alaposan lecsepegtetjük.Az epret lábosba tesszük, rászórjuk a cukrot, és kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Leöntjük az eperrõl a levet, az epret kevergetve sűrű péppé fõzzük. Vigyázva keverjük, hogy a szemek ne törjenek nagyon össze! Hozzáöntjük a pálinkát. A forró lekvárt az elõkészített üvegekbe szedjük, lezárjuk, pár percre fejtetõre állítjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. A receptet beküldte: Rekus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |