Tutireceptek.hu fejléc

Banánlekvár recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg banán
50 dkg cukor
1 citrom leve
2 dl víz
szalicil

Elkészítés:
A banánt hámozzuk ,felkarikázzuk és meglocsoljuk a citromlével,hogy ne barnuljon meg.A vízzel és a cukorral együtt feltesszük főni, állandó keverés mellett a forrástól számított 30 percig főzzük.
Forrón töltjük az előmelegített üvegekbe.A két celofán közé tesszük a szalicilt.Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.


A receptet beküldte: ronka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarack-őszibarack lekvár » Rózsa befőtt » Citrom dzsem » Padlizsános zakuszka
» Birsalmakompót frissen » Pomelolekvár » Citromfű szörp » Szőlődzsem
» Paprikakrém tobzocskásan » Narancsos sárgarépa lekvár » Szilvalekvár sütőben » Delikát dinnyehéj télire
» Mandarindzsem » Ribizli lekvár » Szederdzsem » Főzés nélkül paradicsomlé


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.