| Pityókás szilvás gombóc receptEgytálételek Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 30 dkg liszt, 30 dkg magozott aszalt szilva, 1 dl rum, kockacukor, 10 evőkanál gríz, 2 evőkanál olaj, 1 tojás, só, fahéjas porcukor Elkészítés: Az aszalt szilvára öntjük a rumot, és egy éjszakán át hagyjuk duzzadni. A burgonyát sós vízben megfőzzük, átpasszírozzuk, majd hűlni hagyjuk. A szilvákba egy-egy kockacukrot dugunk. A burgonyát és a többi hozzávalót összedolgozzuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, egyforma négyzeteket vágunk belőle. Lisztes kézzel gombócokat formálunk belőlük. Forró sós vízben kifőzzük őket, majd pirított grízbe forgatjuk, fahéjas porcukorral megszórjuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |