| Az én hagyma-csatnim receptHozzávalók: 1 kg lilahagyma 2 db chili paprika 2 evőkanál méz 2 dl szárnyas leves 4 evőkanál olaj 3 evőkanál balzsamecet 1 evőkanál kristálycukor csipetnyi currypor bors só Elkészítés: A hagymát megtisztítom, és vékony karikára vágom. A chilipaprikát úgyszintén. Egy serpenyőben enyhén megsózva, fedő alatt párolni kezdem a hagymát. Amikor megpuhult, ráteszem a mézet, ráteszem a hagymát, a chilipaprikát és 2-3 percig kavargatom. Ráöntöm a szárnyaslevest, a balzsamcetet. Megszórom csipetnyi curry porral. Kevergetve addig főzöm, amíg lekvár sűrűségű nem lesz. Végül ízesítem a cukorral, sóval, borssal, még egyszer átkeverem és kész. Lényeg, hogy nagyon lassan és kellő ideig főzzük, hogy nagyon finom sűrű állaga legyen. Tanácsok: Még forrón üvegekbe töltöm, tetejére vagy olajat öntök, vagy kevés nátriumbenzoátot teszek, száraz dunsztban hagyom kihűlni, így jó sokáig eláll a kamrában. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |