Tutireceptek.hu fejléc

Ribizke lekvár hidegen recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kgr ribizke
Másfél kgr cukor
Kevés szalicil

Elkészítés:
A ribizkét megmossuk, leszemezzük géppel összetörjük,levesszürön átpaszirozzuk. beletesszük a cukrot és a szalicilt/ l kávéskanál kb/ géppel vagy kézzel sürüre kikeverjük .Üvegekbe öntjük .Az szépen megdermed,eláll.Nagyon finom friss ize megmarad.Használhatod nyersen palacsintába,fánkhoz császármorzsához,kenyérre kenve,de sütéshez ne használd mert felolvad.

Tanácsok:
Az átpaszirozott ribirkére önthetsz kevés vizet ,literenként 2 dkg citromsavat kevés szalicilt és állni hagyod pár órát majd átcsurgatod ruhán,ahány liter a lé annyi kg cukrot teszel bele.Üvegbe rakod és l napmulva lazárod. nem romlik meg.


A receptet beküldte: yrisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lekvár málnából » Lekváros puffancs » Málnalekváros szív » Pudingos-lekváros szelet
» Lekváros-kávés muffin » Lekváros-diós kocka » Lekváros barátfüle » Sonkás sajttekercs hidegen
» Kókuszos szederlekvár » Kajszibarack lekvár 1 » Tejlekváros muffin (12 db) » Savanyúság hidegen!
» Sárgabarack lekvár » Lekváros krumplilepény » Birsalma-szőlő lekvár » Narancslekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.