| Mézes almalekvár receptHozzávalók: (4 db 2.5 dl-es üveghez) 1,25 kg alma, 6-8 evőkanál citromlé, 500 g zselírozó cukor speciál, 2 rúd fahéj, 5 dkg méz. Elkészítés: A meghámozott almát négyfelé vágjuk, magházát kiemeljük. Az almából pontosan 1.25 kg-ot lemérünk, és apróra felkockázzuk. Az almakockákat a citromlével, a cukorral, fahéjjal együtt nemesacél vagy ép zománcú lábasba tesszük, majd magas hőfokon állandó keverés mellett felforraljuk. Kb. 3 percig gyöngyözve főzzük, végül belevegyítjük a mézet. A lekvárt azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk. Az üvegeket a tetejükre fordítjuk, majd kb. 5 perc múlva visszafordítjuk, és hagyjuk kihűlni. (azért kell a tetejére fordítani, mert így a levegő kiszorul, és nem romlik meg a lekvár) Szépen díszítve csodás karácsonyi ajándék lehet! A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |