| Pincepörkölt vörösborral receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg marhalábszár 2 ek.olaj 1 liter vörösbor(valami száraz) 2 fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma só,fűszerpaprikabors,kakukkfű,bazsalikom paprika,paradicsom Elkészítés: Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,rádobjuk az összenyomott fokhagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, s az összevagdalt paradicsomból és paprikából egy lecsós alapot csinálunk. Rátesszük a felkockázott húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a vörösborral. Takarék lángon megpároljuk, ha megpuhult, rövid lére főzzük. Kínálhatjuk főtt hasábburgonyával, de nagyszerű hozzá szerintem a friss fehér kenyér is. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |