| Céklás húspogácsa receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg darálthús 20 dkg cékla 6 dkg reszelt torma 2 tojás 1 vöröshagyma 1 fokhagymagerezd 1 evőkanál petrezselyem apróra vágva 2 evőkanál snidling apróra vágva 3 evőkanál zsemlemorzsa 2 evőkanál olaj a sütéshez 4 paradicsom 1,25 dl habtejszín só és bors Elkészítés: Egy tálba tesszük az apróra vágott céklát, hagymás, fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, petrezselymet, zsemlemorzsát és a tojást. Alaposan összegyúrjuk, sóval, borssal ízesítjük. 8 húsgombócot formálunk belőle. Forró olajban kisütjük, mind a két oldalát. A paradicsomok tetejét levágjuk, kiszedjük a belsejét és picit megsózzul. Lefelé fordítva lecsurgatjuk. A tejszínt fölverjük, összekeverjük a tormával és megtöltjük vele a paradicsomokat. Megszórjuk a tetejét a snidlinggel. Ezt tálaljuk a húspogácsák mellé. Tanácsok: 4 személy részére. Egy adag 464 kalóriát tartalmaz. Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: 1856 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |