| Dizsoni csirke receptHúsételek Hozzávalók: 2 csirkecomb vagy csirkemell, 12,5 dkg hagyma, 40 dkg burgonya, só, bors, 3 evőkanál dizsoni mustár, (2 ek magos, 1 ek normál) 1 teáskanál méz, 2 evőkanál olíva olaj, ½ csokor kakukkfű, ½ dl tejszín, 6 dl húsleves. Elkészítés: A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk és kiolajozott tűzálló tálba tesszük. A mustárt és a mézet összekeverjük és a csirkehúst bekenjük vele. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. A megtisztított hagymát és a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát összekeverjük az olajjal, a kakukkfűvel, sózzuk, borsozzuk és a tűzálló tálba öntjük, a hús közeit kitöltve, 30 percig sütjük így. Ekkor 1-2 evőkanál tejszínt kenünk a húsok tetejére. A többi tejszínt elkeverjük a húslevessel és a burgonya tetejére öntjük. Még kb.20 percig sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |