| Szilveszteri-tál receptHúsételek Hozzávalók: Egy nagy hosszukás tálca 1 malacfej só, bors 5 dkg füstöltszalonna 30 dkg megfőtt rizs 50 dkg krumplipüre 8-10 db kis csemege uborka 15 dkg májkrém 15 dkg zöldborsó Marinált paprika csikokra vágva Egy nagy sárgarépa karikára vágott szelet Elkészítés: A malac fejet jól megpucoljuk, kefével be sozzuk. egy napig hütőbe tesszük. Tepsibe tesszük, pici vizet aláteszünk és sürün meg-meg kenegetjük a villára szurt szalonnával. A fülére papir zacskót teszünk, hogy megne égjen A krumplipürét elkészitjük, a tálrahelyezzük a szépen meg sült fejecskét, jobb oldara és baloldalra két - két rizsből nagygombocot készitünk, vizes kézzel. A malacka nyakaköré szemenként a zöldborsóbol gyöngyöt rakunk köré, közepébe a sárgarépakarikát helyezzük el az a medálja. A marinálpaprikát uborkákat csikokra vágva diszitgetjük a tálat. A májkrémet nyomózsákba tesszük,és a rizsgolyócskákra rá nyomjuk B U É K (mindegyikre egy-egy betü legyen) A malacka agyára meg az évszámot nyomjuk. Igy tálaljuk. Tanácsok: A malacfejet úgy tesszük a tepsibe, hogy az orra felfelé álljun. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |