Tutireceptek.hu fejléc

Avasi pincepörkölt borral recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre: 80 dkg sertéstarja, 60 dkg burgonya, 2 fakanálnyi sertészsír, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só, pirospaprika, 2 db zöldpaprika,1 db csípős hegyes paprika 3 nagyobb szem érett paradicsom, 3 dl száraz vagy félszáraz fehér bor, kevés víz.

Elkészítés:
A tarját bepácoljuk: a húst felkockázzuk, besózzuk, megborsozzuk, apróra vágott fokhagymával megszórjuk, ráöntjük a bort, majd annyi vizet öntünk rá, hogy az a húst teljesen ellepje. Egy napra hűtőbe tesszük. Másnap a vöröshagymát apróra vágjuk és a forró sertészsírban megdinszteljük,ajd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és elkeverésae után hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát és a paradicsomot, a szintén kockákra vágott burgonyával együtt. Végül felöntjük vízzel. Mikor már egy kicsit megfőtt a burgonya, hozzáöntjük a húst az összes levével együtt, ha kell ízlés szerint tovább fűszerezzük és ha úgy ízlik, akkor egy kevés csípős paprikát is tehetünk bele. Ha a lé kezd elfőni, az borral pótoljuk. Bográcsban szabad tűzön elkészítve nagyon finom. vagy öntsünk hozzá még bort. (ez már ízlés dolga)

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fejtett bab csomborral » Havasi gyopár » Havasi kókusz gyopár » Pincepörkölt vörösborral
» Karfiol - fehérborral » Borjúszelet Marsala borral » Avasi pincepörkölt » Pincepörkölt bográcsban
» Limonádé fehérborral » Csopaki pincepörkölt » Bólé fehérborral » Avasi sertéskaraj.
» Borleves vörösborral » Epres gyümölcskása » Paprikás rizses hús » Tejszínes-gombás karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.