Tutireceptek.hu fejléc

Baconos máj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50-60 dkg csirkemáj
50 dkg szeletelt bacon
bors
mustár
ketchupe

Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítom és a nagyságától függően feldarabolom. Akkor igazán finom, ha nem túl nagy darabokra hagyom, ezért a kisebb májakat 3 felé, a nagyobbakat még több felé darabolom. Ezután megborsozom, és jól összekeverem. Nem kell sózni, elég az a só, ami a szalonnában van. A bacont általában 3 részre vágom. A kisebb darabokat így a keskenyebb darabokba, a nagyobbakat a szélesebbekbe tekerem. Fogpiszkálóval megtűzöm és szorosan egy tepsibe rakom. 200 °C-os sütőben megsütöm. Ha látom, hogy túl sok nedvesség jön ki a májból (ez főleg akkor fordul elő, ha nagyobb mennyiséget készítek és valamiért az átlagosnál nedvesebb a máj), leöntöm róla a folyadék nagy részét, így jobban meg tud pirulni a szalonna. Mire elkészül, az egész egy kicsit összesül, a fogpiszkáló is belesül, és nem esik le róla, amikor fogyasztjuk

Tanácsok:
Ha valaki még nem ismeri, nem próbálta, ne hagyja ki.

Én ketchupöt és mustár kínálok hozzá, meg friss kenyeret. Ahogy sül, már az illata is ínycsiklandozó.


A receptet beküldte: dobos


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconos-hagymás hús » Rakott baconos tarhonya » Baconos zöldségnyárs » Baconos csirkemelltekercs
» Baconos krumplistészta » Baconos gombalepény » Baconos fasírt » Sajtos baconos kelbimbó
» Baconos rakott csirke » Sajtos, baconos virsli » Baconos-sajtos muffin » Baconos pogi
» Baconos-húsos koszorú » Baconos-tészta » Baconos gezemice » Sajtos-baconos krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.