| Pincepörkölt bográcsban receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg marhalapocka, 40 dkg sertéslapocka, 80 dkg burgonya, 1 jó fakanálnyi disznózsír (vagy fél dl. étolaj), 2 nagy szem érett paradicsom, 3 db zöldpaprika, só, őrölt fekete bors, 2 db pörköltszaft kocka, 1 db füstölt ízű ízesítő kocka, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz vörösbor. Elkészítés: A húsokat megmossuk, lecsepegtetjük és közepes kockára daraboljuk. A burgonyát és a zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Az előkészített húsokat kevés olajon megpirítjuk, felengedjük fél liter vízzel vízzel, majd hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a felkockázott paradicsomot, a pörkölt szaft ízesítő kockákat, a füstölt ízű ízesítő kockát, kevés sót, valamint a felaprított fokhagymát és együtt megpároljuk. A felkockázott burgonyát már a majdnem kész pörköltbe tesszük, beleöntjük a vörösbort és annyi vizet, hogy ellepje. Ha már majdnem kész utánaízesítjük sóval, ízlés szerint őrölt fekete borssal és végül készre főzzük. Tehetünk bele csípős zöldpaprikát is. Tálaljuk friss kenyérrel és pincehideg borral. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |