| Pikáns, párolt pulykaragu receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg pulykahús, 2 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyemzöld, szárított kakukkfű, 1.5 dl száraz fehérbor, 1 ek. fehérborecet, só, bors, olívaolaj, kevés liszt. Elkészítés: A húst kockákra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, kevés lisztben megforgatjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk. A petrezselyemzöldet jól megmossuk, lecsepegtetjük és finomra vágjuk.Kevés olívaolajat forrósítunk, aranybarnára sütjük benne a húst. Hozzáadjuk a hagymákat, rövid ideig pirítjuk. Felöntjük a borral, és hozzáadjuk az ecetet, a kakukkfüvet és a petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük. Lefedve, lassú tűznél puhára pároljuk a húst. A ragut párolt rizzsel kínáljuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |