| Pikáns dinnyekockák receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 nagy (darabonként 2,5 kg/os) sárgadinnye, 1 l víz, 1,5 dl eceteszencia, 1 kg cukor, 2 fahéj, 20 dkg gyömbérgyökér, 6 szegfűszeg. Elkészítés: A dinnyéket negyedelem, a magját kiszedem, meghámozom és nem túl nagy kockákra vágom. Az ecetesszenciát, a vizet, a cukrot, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget felfőzöm. Forrón ráöntöm a dinnyekockákra és lefedve három napig állni hagyom. Utána leöntöm róla a levet, kiveszem a szegfűszeget és a gyömbért. A dinnyedarabokat kis üvegekbe teszem. Minden üvegbe teszek egy kis darab fahéjat. A levet újra 10 percig főzöm és mikor már kissé kihűlt, a dinnyedarabokra töltöm és az üvegeket lezárom. Hűvös helyen tárolva 2-3 hónapig is eláll. Jól illik a grillezett húsok mellé. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |