Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns dinnyekockák recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2 nagy (darabonként 2,5 kg/os) sárgadinnye,
1 l víz,
1,5 dl eceteszencia,
1 kg cukor,
2 fahéj,
20 dkg gyömbérgyökér,
6 szegfűszeg.

Elkészítés:
A dinnyéket negyedelem, a magját kiszedem, meghámozom és nem túl nagy kockákra vágom.
Az ecetesszenciát, a vizet, a cukrot, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget felfőzöm.
Forrón ráöntöm a dinnyekockákra és lefedve három napig állni hagyom.
Utána leöntöm róla a levet, kiveszem a szegfűszeget és a gyömbért.
A dinnyedarabokat kis üvegekbe teszem.
Minden üvegbe teszek egy kis darab fahéjat.
A levet újra 10 percig főzöm és mikor már kissé kihűlt, a dinnyedarabokra töltöm és az üvegeket lezárom.
Hűvös helyen tárolva 2-3 hónapig is eláll.
Jól illik a grillezett húsok mellé.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkemáj » Pikáns tárkonyos máj » Pikáns tojáskrém » Pikáns, párolt pulykaragu
» Pikáns halleves » Pikáns sajtostáska » Pikáns sült sonka » Pikáns karaj
» Pikáns csirkecomb. » Pikáns csibeszíveleves » Pikáns gyömbéres csirke » Pikáns, szeletben sült hús
» Pikáns, sajtos fánk » Pikáns pórés lepény » Pikáns halfilé » Pikáns burgonyafőzelék


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.