Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns tokány. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
15 dkg füstölt szalonna
40-50 dkg sertéslapocka
só,
őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
Babérlevél
1 gerezd foghagyma
2 dl tejföl

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a kis kockákra vágott szalonnát. Ha megpirult az apróra vágott vöröshagymát is megpároljuk. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéslapockát, fehéredésig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral és babérlevéllel fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel és száraz fehér borral, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva puhára pároljuk. ha valakinek túl savanyú, vagy pikáns egy kiskanál cukorral kompenzálhatja.
Ha készen van kevés tejföllel sűrítjük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: 55moncsi71


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdőszéli pikáns tarja » Pikáns nyúlcomb » Pikans izü sajtos langos » Pikáns karaj
» Pikáns húspástétom » Pikáns vitaminbomba » Borjúsült pikáns mártással » Szüreti vincellér tokány.
» Pikáns csirkemell » Pikáns rizses lencse » Pikáns csirkeszárnyak » Pikáns kiwi-eper saláta
» Pikáns gyömbéres csirke » Pikáns csibeszíveleves » Pikáns burgonya » Pikáns melegszendvicskrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.