| Pikáns tokány. receptHúsételek Hozzávalók: 4 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna 40-50 dkg sertéslapocka só, őrölt bors, 2 evőkanál mustár, Babérlevél 1 gerezd foghagyma 2 dl tejföl Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a kis kockákra vágott szalonnát. Ha megpirult az apróra vágott vöröshagymát is megpároljuk. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéslapockát, fehéredésig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral és babérlevéllel fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel és száraz fehér borral, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva puhára pároljuk. ha valakinek túl savanyú, vagy pikáns egy kiskanál cukorral kompenzálhatja. Ha készen van kevés tejföllel sűrítjük. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: 55moncsi71 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |