| Pikáns francia hagymaleves receptLevesek Hozzávalók: 2 evőkanál konyak, 3 deciliter száraz fehérbor, 70 dkg vékony karikákra vágott hagyma, 2 gerezd áttört fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 5 dkg vaj, 1/2 teáskanál cukor, 1,2 liter alaplé, só, bors. Elkészítés: Tegyünk fel egy lábast a tűzre a legnagyobb fokozaton. Olvasszuk fel benne a vajat és az olívaolajat. Ha szépen felolvadt adjuk hozzá a fokhagymát, hagymát, cukrot és főzzük körülbelül 6 percig, amíg a hagyma szélei meg nem barnulnak. Ekkor vegyük le a lángot minimumra és hagyjuk a hagymát még 30 percig főni. Amikor kész lesz, a lábasban zamatos, barna karamellizált réteg fog kialakulni. Ekkor hozzáönthetjük az alaplét és a bort, majd egy fakanállal alaposan keverjük el, ügyelve a legaljára is, hogy ne égjen oda. Forrástól számítva hagyjuk főni még egy órát (ne fedjük le). Tálalás előtt lehet még ízesíteni egy kis konyakkal. A levest előmelegített tányérba tálaljuk, és készítsünk mellé fokhagymás pirítóst. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |