| Pikáns sajtleves receptLevesek Hozzávalók: 7 dl víz 2 tyúkhúsleves kocka 2 dl tejföl 5 dkg reszelt sajt 1 evőkanál liszt 1 csokor petrezselyemzöld késhegynyi reszelt szerencsedió 1 mokkáskanál curry fél mokkáskanál törött fehérbors egy zsemle Elkészítés: A vízbe beletesszük mindkét leveskockát, beleszórjuk a borsot, a szerecsendiót és a curryt. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel simára keverjük a tejfölben, majd hozzáadjuk a sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk. Ezután a finomra aprított petrezselyemzöldet is belekeverjük és már nem forraljuk tovább. Lehúzzuk a tűzről és tálalásig befedve, melegen tartjuk. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és sütőben szárazra pirítjuk. Négy adagra osztjuk, és a megmaradt, szintén négy részre osztott sajttal levesescsészékbe tesszük. Tálaláskor a forró levest a sajtos zsemlekockákra merjük. Tanácsok: Nemcsak tyúkhúsleves kockából készíthető, hanem maradék csontlevesből vagy húslevesből, esetleg leszűrt zöldséglevesből. Gyorsan elkészülő, olcsó leves, amely a sajt fajtájától függően mindig más ízű lesz. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |