Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás pulykaragu recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott pulykamell
2-3 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
liszt olaj,
őröltfeketebors,só

Elkészítés:
A tejet sózd, borsozd, s keverd bele a tört fokhagymát. A húst vágd ujjnyi csíkokra, áztasd be a tejbe, fedd le, s egy napra tedd jégszekrénybe. Másnap a húst vedd ki a tejből és gondosan csepegtesd le (a legjobb, ha a maradék nedvességet egy konyharuhával le is itatod). A húsdarabokat forgasd lisztbe, s kevés forró olajon süsd pirosra. Végül a húst tedd egy tűzálló tálba, öntsd rá a pácolásnál használt fűszeres tejet, szórd meg a finomra vágott petrezselyemmel, majd fedd le az edényt (például alufóliával), s tedd előmelegített, forró sütőbe. 20-25 perc múlva vedd le róla a fedőt, s közepes tűznél párologtasd el a levét úgy, hogy a húson csak egy sűrű mártás maradjon.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tengerihal fokhagymásan » Fokhagymás karaj II. » fokhagymás sült karaj » Csípős fokhagymás pecsenye
» Fokhagymás sült burgonya » Fokhagymás sültzöldségek » Alföldi pulykaraguleves » Fokhagymás bagett
» Fokhagymás ecetes szilva » Fokhagymás tört burgonya » Fokhagymás camembert-leves » Pulykaragu rizzsel
» Fokhagymás sült oldalas » Fokhagymás pogácsa » Savanyú pulykaraguleves » Sonkás-fokhagymás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.