| Pikáns húsos palacsinta receptHúsételek Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt, 3 tojás, 4 dl tej, 1 evőkanál olaj Töltelékhez: 40 dkg sovány marhahús, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 kávéskanál csípős paprika, 1 evőkanál édes paprika, 1 evőkanál olaj, liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz Elkészítés: Előkészítés: A lisztet átszitáljuk, beleütjük a tojásokat, csipet sót adunk hozzá, felöntjük a tej felével, és simára kidolgozzuk. Ezután felhígítjuk a maradék tejjel, hozzáadjuk az olajat, jól kikeverjük, és kb. fél óra hosszat pihentetjük. A húst megtisztítjuk hártyáitól, megmossuk, feldaraboljuk, és nagyon finomra ledaráljuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a hagymát, a fokhagymát, és hozzáadjuk a petrezselymet és a kétféle pirospaprikát. Kicsit hűlni hagyjuk. A hagymás masszához keverjük a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és jól összekeverjük. A palacsintatésztából a szokásos módon vékony palacsintákat sütünk, és hagyjuk kihűlni. Minden palacsintára egy-egy adag tölteléket teszünk, és kis csomagokat készítünk: ráhajtjuk a felső szélét, ezután behajtjuk a két oldalát, és végül felgöngyöljük, hogy a töltelék ne csurogjon ki. A megtöltött palacsintákat kicsit meglapítjuk, kipanírozzuk, azaz lisztbe, felvert tojásba, morzsába forgatjuk, és bő forró olajban szép aranysárgára sütjük. Tanácsok: Párolt zöldségekkel tálalva még finomabb. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |