| Pikáns csirkeszárnyak zöldségkörettel receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny 50 dkg mexikói zöldségkeverék 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj ételízesítő 2 dl ét olaj római kömény chilipor koriander oregánó só őrölt szegfűbors petrezselyemzöld szárnyas fűszerkeverék Elkészítés: A hagymákat apróra vágjuk. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, végeit levágjuk. Befűszerezzük a chilivel, római köménnyel, oregánóval, szegfűborssal, korianderrel, szárnyas fűszerrel. Beleforgatjuk az olajba, belekeverjük a hagymákat, és 1 napig a hűtőben érleljük. A csirkeszárnyakat tepsibe tesszük a pácolajjal együtt, és kevés vizet aláöntve, fóliával letakarva 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és a szárnyakat pirosra sütjük. Közben a vajon megpároljuk a zöldségeket, ételízesítővel, chilivel és petrezselyemmel megszórva. A szárnyakat a zöldségkörettel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá! A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |