| Pikáns csirkefalatkák receptHúsételek Hozzávalók: egy csirkemell, kis csíkokra vágva (kb. 2*1 cm) - 3 ek szójaszósz - 1 ek vodka - 1 kávéskanál gyömbérpor, vagy friss gyömbér - 1 csipet feketebors - 1 csipet só. Bunda: - 5 ek étkezési keményítő - 1 ek liszt - 2 tojás - csipet só Mártás: - 1 ek olaj - 2-3 ek méz - 4-5 ek sűrű házi szilvalekvár - 1 késhegynyi csípős paprika (mag nélkül) - egy gerezd fokhagyma összetörve, - kevés víz. Elkészítés: Összekeverem a fűszereket, és beleforgatom a húscsíkokat. Állni hagyom fél órára. Közben elkészítem a bundát, később a húscsíkokat belemártogatom. Forró olajban kis adagokban kisütöm a húst, papírtörlőre szedem. Olajat teszek a teflonedénybe, felmelegítem benne a mézet, felfőzöm, szinte karamellizálom. Ezután belerakom a lekvárt, csípős paprikát, fokhagymát, és annyi vizet, hogy kavarni tudjam. Elzárom, még egy pici víz, jól összekavarom, keményre összeáll különben. Lehetne turmixolni is, de bennünket nem zavar a szilva darabossága, jó ráharapni. Ráöntöm a kisült húsdarabokra, jól összeforgatom, hogy mindet érje, és megszórom pirított szezámmaggal. Tanácsok: Csirkés próbálkozásaim egyike, ez nagyon ízlik a családnak, hasonló, mint a kínai csirke! Negyedóra alatt elfogyott! ;) A receptet beküldte: gne2 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |