| Pikáns borjúsült receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg borjúcomb 1-1 vörös és sárga húsú grépfrút 1-1 narancs és citrom 6 zsályalevél 1 gerezd fokhagyma 2 dkg vaj 5 dl fehérbor 4 ek liszt 3 evőkanál olaj 1 darabka csípős pirospaprika só Elkészítés: Az alaposan megmosott narancsot és citromot meghámozzuk, és a héjat apró darabkákra vágjuk. A húst éles késsel több helyen megszurkáljuk, a nyílásokba nyomjuk a narancs- és citromhéj harmadát. A húst cérnával átkötözzük, hogy sütés közben is megtartsa a formáját, majd lisztbe forgatjuk. 2 dkg vajat megolvasztunk, és egy tűzálló tálban összekeverjük az olajjal, majd a forró zsiradékban a hús minden oldalát elősütjük. Ráöntjük a bort, és fél óráig fedő alatt pároljuk, közben megszórjuk 3 finomra vágott zsályalevéllel, a zúzott fokhagymával, a felaprított pirospaprikával, narancs- és citromhéjdarabkákkal. Végül megsózzuk, és 1 órára közepesen forró sütőbe toljuk. Meghámozzuk a grépfrútokat, a húsukat felszeleteljük, a levüket felfogjuk. A szeleteket a maradék felforrósított vajban átpirítjuk, majd levesszük a tűzről, és meleg helyre félretesszük. Amikor a hús már puha, kivesszük a sütőből, kissé hűlni hagyjuk, majd kivesszük a sütőedényből is. A visszamaradt levébe keverjük a grépfrútok levét, közepes lángon pár perc alatt összeforraljuk, és hozzáadjuk a párolt grépfrútokat. A húsról levágjuk a cérnát, tálalótálra helyezzük, mellérendezzük a gyümölcsöket, és a levével meglocsoljuk. Tanácsok: Bármilyen körettel fogyasztható. Elkészítési idő: 100 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |