| Erdőszéli pikáns tarja receptHúsételek Hozzávalók: kb. fél kiló tarja olaj/zsír só bors 2 gerezd fokhagyma 2 ek. csipkebogyó lekvár 1 dl vörösbor Elkészítés: Kb fél kiló tarját felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk. Elővesszük a karácsonyra kapott teflon serpenyőnket :), teszünk bele egy kis olajat vagy zsírt, majd beletesszük a husikat. Öntsük fel egy kis vízzel, és tegyük rá a fedőt. Mikor már elkezdett párolódni, öntsünk rá 1 deci bort, tegyünk hozzá 2 evőkanál csipkebogyó lekvárt, és 2 gerezd szeletelt fokhagymát. Amikor átsült a husi, lehet tálalni! Mi hagymás törtkrumplival ettük, de persze lehet mással is. :) Tanácsok: Anyácskám újabb fejlesztése a recept, nagyon betalált!!! Nálunk a bor és a csipkelekvár házi, a bors pedig színesbors volt. Lisztérzékenyek pedig ha bolti lekvárt vesznek, azért kukkantsanak rá a cimkére a sürítőanyagok miatt. :) A receptet beküldte: Zarahell Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |