| Pikáns halgombócleves receptLevesek Hozzávalók: 1/2 db ponty 100 g vöröshagyma 100 g sárgarépa 50 g zeller 50 g vaj 1 dl fehérbor 1 dl tejfel 30 g liszt 1 db tojás 1/2 csomag petrezselyemzöld só őrölt bors babérlevél 1 db zsemle citrom. Elkészítés: Nos, a halkárkászból vöröshagymával, sóval egy tartalmas halfondot készítünk, amit átpasszírozunk. A halfilét 2-3 mm sűrűn a borig bevágva bevagdaljuk - irdaljuk -. Majd a halhúst lefejtjük a bőrről és ledaráljuk. A beáztatott zsemlét jól kinyomjuk, darált halhússal, tojással és a fűszerekkel összedolgozzuk, úgynevezett halfást készítünk. Kis gombócokat formázunk, és hűtőszekrényben tartjuk, míg el nem készül a leves. Vajban a metéltre vágott sárgarépát, zellert üvegesre hevítjük, majd finomra vágott petrezselyem zölddel, liszttel megszórva áthevítjük. Hal alaplével, fehérborral felengedjük. Tejfellel dúsítjuk, citromlével pikánssá varázsoljuk, majd a halgombócokat befőzzük. Ugye milyen egyszerű és nagyszerű, különleges íz. És még szálka sincs benne, így nyugodtan lehet fogyasztani. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |