| Pikáns keltál receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 12 dkg kolozsvári szalonna, 2 ek. olaj, 2 ek. sima liszt, só, bors, majoránna, 2 db burgonya, 1/2 csomó petrezselyem, egy csipet köménymag, 1 l kész marhahúsleves (kockából is jó) Elkészítés: A kelkáposztafejet félbevágjuk, a külső leveleit és a torzsáját eltávolítjuk, megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A szalonna bőrét levágjuk, a szalonnát kockára vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, 1x1 cm-es kockákra vágjuk, majd hideg vízbe tesszük. A petrezselymet megmossuk és finomra vágjuk. A kelkáposztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, pár percig benne hagyjuk, majd szitán lecsepegtetjük. A szalonnát forró olajon megfuttatjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, rövid ideig együtt pirítjuk, liszttel megszórjuk, kicsit tovább pirítjuk, majd a levessel felöntjük és majoránnával meg köménnyel fűszerezzük. Ezután hozzáadjuk a kelkáposztát és a burgonyát, majd az egészet kis lángon lassan főzzük. Végül sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük. Forrón tállaljuk ezt a pikáns zöldséges egytálételt. Tanácsok: Gazdagíthatjuk még füstölt kolbásszal is. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |