| Pikáns húsgombóc receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg sertés darált hús 5 dkg marha darált hús 5 dkg füstölt kolbász 5 dkg császárszalonna, 30 dkg burgonya só 1 db tojás késhegynyi őrölt bors Elkészítés: A kolbászt, a szalonnát finom tárcsán ledaráljuk, összekeverjük a kétféle darált hússal A megtisztított burgonyát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. A húst kevés sóval, borssal fűszerezzük, tojást adva hozzá jól összedolgozzuk. Ha nagyon lágy, kevés lisztet adunk hozzá. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk, beletesszük a fövő levesbe, puhára főzzük. A levest utána ízesítjük. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |