| Pásztorpite receptEgytálételek Hozzávalók: # 6 db lilahagyma # 1 sárgarépa # 50 g vaj # 2-3 babérlevél # kakukkfű # frissen őrölt bors # só # 50 dkg darált hús (bárány vagy sertés) # 2-3 ek paradicsomsűrítmény # 0,5 l csirkehúsleves vagy kockát engedjünk fel vizzel # 25 dkg zöldborsó vagy kukorica A tetejére: * 50 dkg burgonya * 1 dl tej * 12 dkg vaj * 2 tojássárgája Elkészítés: A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót vagy kukoricát amivel együtt még öt percet pároljuk. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle. A húsos mártást egy jénai tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni. A receptet beküldte: Kotkoda28 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |