| Szalonnás, tojásos krumpli receptEgytálételek Hozzávalók: 10 dkg kolozsvári szalonna (vagy másmilyen füstölt, húsos szalonna) 1 fej vöröshagyma 4 tojás 30 dkg héjában főtt krumpli só (óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós) bors Elkészítés: A főtt és kihűtött krumplit meghámozzuk és felvágjuk kis kockákra. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. A tojásokat feltörjük, sózzuk, borsozzuk és felverjük. A szalonnát elkezdjük kisütni és mikor kezd a zsírja kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Ekkor rátesszük a krumplit és az egészet addig pirítjuk, amíg a krumpli kis kérget nem kap. Ekkor ráöntjük a tojást és az egészet összesütjük. Forrón tálaljuk. Díszítésként megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |