| Töltött káposzta. receptEgytálételek Hozzávalók: Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta 8-10 savanyú káposzta-levél 40 dkg darált hús 10 dkg rizs 2 dl tejföl 1 fej vöröshagyma só bors pirospaprika kevés olaj 2 ek liszt Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagyma felét üvegesre pároljuk és jól összekeverjük a darált hússal, a megmosott rizzsel, a sóval és a borssal. A káposztalevelek vastag ereit eltávolítjuk és a tölteléket a közepére téve a leveleket összegöngyöljük, a végeit benyomkodjuk. A maradék hagymát a zsiradékon megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a paprikát, majd a vágott káposzta felét rátesszük. Erre fektetjük a töltelékeket. A tetejére ismét apró káposzta kerül. Annyi vizet öntünk rá, ami ellepi és kis lángon addig főzzük, amíg a töltelékek jól megpuhulnak (kb. 2 óra). A tejföllel elkeverjük a lisztet és a káposztára öntjük. Ha szükséges vízzel hígítjuk, majd összeforraljuk. Tanácsok: Hatalmas jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: jana48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |